Globe Views
500 things that everyone should know ...
Home | About Us

Grafisk vi-vim jukselapp og opplæring

Læring VI eller vim er ikke lett. Men det trenger ikke å være så vanskelig, heller. Det er i alle fall raskere, kraftigere og mer produktiv enn redigering med noen annen editor, slik at du ville gjøre det svært godt i å investere tid og krefter på å lære det. Å være en vi elsker meg selv, kom jeg opp med ideen om å tilby en grafisk cheat sheet for de som lærer vi eller vim, og jeg har også funnet ut at det var en veldig god måte å strukturere en tutorial.Her er resultatene for din læring glede (eller dine kolleger '). Forresten, jeg har nylig publisert den definitive artikkelen forklarer hvorfor vi/vim redigering er så mye bedre enn vanlig redigering. Det skulle vise seg nyttig hvis du ønsker å lese det selv, eller hvis du ønsker å peke skeptiske venner til en beskrivelse av hvorfor det er fornuftig, bortsett fra å være en underholdende lese: Hvorfor, oh hvorfor, gjør de # @! nutheads bruke vi? .

Grafisk jukse ark

Dette er en enkelt side som beskriver hele VI/vim resultatorientert modell, er funksjonen av alle nøkler, og alle de store funksjonene. Du kan se det som en komprimert vi / vim manual. Klikk på bildet nedenfor for å få tilgang til full størrelse punktgrafikkbilde, eller laste ned vektorbasert, skalerbar SVG versjon (zip-komprimert - og sørg for å se på og skrive ut SVG med open source program Inkscape eller Adobe plug-in for Internet Explorer, bryter Firefox oppsettet for noen grunn, bortsett fra rendering det uten anti-alias!).
 

Grafisk jukse ark basert tutorial

Leksjon 1
Leksjon 1 (hi)
Leksjon 2
Leksjon 2 (hi)
Leksjon 3
Leksjon 3 (hi)
Leksjon 4
Leksjon 4 (hi)
Leksjon 5
Leksjon 5 (hi)
Leksjon 6
Leksjon 6 (hi)
Leksjon 7
Leksjon 7 (hi)
Glidelås med alle GIF
Glidelås med alle SVGs
Opplæringen ovenfor er strukturert i 7 leksjoner som dekker de store kommandoene i vi / vim. De er strukturert slik at du vil lære den enkleste og mest nyttige først, og de mer avanserte de etterpå.Egentlig bruker bare kommandoene vist i leksjon 1, kan du allerede begynne å redigere i vi / vim på en lignende måte på hvordan du ville gjort på en vanlig editor. Leksjon 2 introduserer svært kraftig, og vi / vim-eksklusive operatører , og resten av leksjonene avansere derfra. Hver thumbnail lenker til en høyoppløselig bitmap-versjonen. Du kan også laste ned hele opplæringen i en enkelt zip-fil med alle punktgrafikk eller en enkelt zip-fil med alle SVGs (se notatet ovenfor om feil gjengivelse på Firefox).

Merknader

Vim er en utrolig redaktør av Bram Moolenaar, basert på originale vi av Bill Joy, legger massevis av forbedringer over det. I dag, bør du velge vim løpet vi hver gang du kan. Cheat ark og opplæringen dekker de viktigste funksjonene i vi innspill modell, å utelate de mer avanserte regulære uttrykk/ex kommandolinje materiale. Dette bør være en svært god begynnelse til å bli en vi / vim veiviseren. Med ett unntak av det ytre filter funksjonen ("!"), Blir alle funksjonene som vises støttet av ViEmu, min kommersielle tillegget som gir avanserte vi-vim emulering i Visual Studio.

Relevante lenker

Dette cheat sheet har vist seg å være ganske populært. Her er noen relevante linker: Og selvfølgelig, artikkelen detaljering hvorfor vi/vim redigering er "den killerest ':   Oversatt s http://www.viemu.com/a_vi_vim_graphical_cheat_sheet_tutorial.html Hjemmeside
Globe Views

Copyright™ 2014: «QRATOR Creative Technologies»