Skip to content

Intervju med David Godman

Av Rob Sacks for Realization.org
side 1
(Dette intervjuet dukket opprinnelig på www.realization.org)

Sri Ramana Maharshi

David Godman er best kjent for sin antologi av Ramana Maharshi skrifter, Be As You Are, som har blitt et populært referanse på den store vismannen læresetninger. Men få vet at David har skrevet ni andre oppslagsverk, og hver og en er like bemerkelsesverdig i sin egen måte. To av disse bøkene har nettopp kommet ut, og gir en god unnskyldning for et intervju. Siden David bor i Tiruvannamalai og redaktør av dette nettstedet bor i New York, ble intervjuet utført av e-post.

RS: Du har bare brakt ut to nye bøker om Ramana Maharshi. Kan du fortelle meg noe om dem?

DG: På slutten av 1980-tallet begynte jeg å samle første-person kontoer av folk som hadde tilbrakt tid med Ramana Maharshi. Det var min hensikt å gjøre en antologi av kontoer som ikke hadde blitt publisert før. Å finne originale materialet jeg gjorde omfattende forskning på bøker som hadde dukket opp i ulike indiske språk, men ikke på engelsk. Jeg har også funnet noen gode tekster på engelsk som aldri hadde blitt publisert.
På et tidspunkt i løpet av denne forskningen gikk jeg for å se Annamalai Swami, en tilhenger av Sri Ramana som hadde flyttet nært med ham i mange år. Hans konto viste seg å være så interessant og så lenge, endte jeg opp med å gjøre en hel bok bare om ham. Da gikk jeg til Lucknow å intervjue Papaji. Hans historie fascinert meg så mye, jeg har brukt fire år i Lucknow, og til slutt skrev en massiv 1200 side biografi. Det opprinnelige prosjektet ble satt på baksiden brenner, og jeg bare kom tilbake til det omtrent et år siden.
Jeg har endret mitt opprinnelige kriterier. Jeg bruker nå en del materiale som har blitt publisert før. Men siden de fleste av dette materialet er sjelden solgt utenfor India, tror jeg ikke-indiske lesere av disse bøkene, selv tilhengere av Sri Ramana, vil finne at det meste av materialet er nytt for dem.

RS: Hva gjorde du bestemmer deg for å ta denne tilnærmingen til Sri Ramana?

DG: Sri Ramana er alle ting for alle mennesker. Det er ingen standard Ramana Maharshi som er den samme for alle mennesker. Folk som nærmet seg tok deres sinn med dem, og Bhagavan, blir en ikke-person uten tanke på sin egen, forstørret og reflekteres tilbake alt dette innkommende mental energi. Så så forskjellige folk ham og opplevde ham på mange forskjellige måter.
Hvis jeg ønsket å skrive om Sri Ramana meg selv, ville jeg måtte sette min egen redaksjonell overlay på toppen av alle disse forskjellige opplevelser og inntrykk. Så jeg tenkte: «La folk snakke for seg selv. La folk forklare hvem deres spesielle Ramana er.»
Det er en fiktiv detektiv, Hercule Poirot, som vises i mange av Agatha Christies bøker. I en historie, da han var helt fast, han bare begynte å snakke til alle som var involvert, og tilbrakte mange timer bare å lytte til hva de hadde å si. Poirot teori var: «Hvis du lar folk snakke om seg selv lenge nok, før eller senere vil de gi seg selv bort.»
Dette var min tilnærming. Jeg hadde ikke lyst til å redigere eller forkorte noen historie. Tvert imot, jeg ønsket å gjøre det så detaljert som mulig. Så, jeg bare la dem snakke og si hva de ville si. Hvis du gir noen tretti sider å snakke eller skrive om sitt forhold til Sri Ramana, må de avsløre hvem de er i en svært intim måte. Dette var mitt mål: å ha et galleri av intime portretter av Sri Ramana, hver og en trukket lovingly av en person som hadde en personlig og svært unikt perspektiv på denne flotte vesen.

RS: Kan du beskrive en av dine favoritt seksjoner fra noen av disse bøkene?

DG: Når jeg gjorde den første utkast av noen av disse kapitlene tilbake på 1980-tallet, sirkulerte jeg kopier til alle mine venner i Tiruvannamalai. Jeg spurte alle til å gi karakterer ut av ti på hvor interessante de fant hver konto. Noen kapitler som ble gitt ti av én person ville få null fra noen andre. Dette illustrerer hva jeg sier bare: alle har en annen idé om hvem Sri Ramana er, og fordi folk forholder seg til ham på forskjellige måter, de reagerer forskjellig på historier om ham. Mine favoritter var ikke så populært med mange av mine venner.
Det er fasjonable i dag å være svært positivt om ens åndelige opplevelser. Folk liker å hoppe opp og ned og utbryte: «Jeg er fri, jeg er fri!» Jeg foretrekker forfriskende ærlighet av en tilhenger, Sivaprakasam Pillai, som, etter femti år for å være med Sri Ramana, var fortsatt klage om sine feil og hans mangel på fremgang. Dette er den personen som først fikk Bhagavan å spille hans lære på selv-spørsmål i 1901. Jeg beundret hans ærlighet, hans ydmykhet og hans integritet i å innrømme at han fortsatt ikke kunne kontrollere sitt sinn. Jeg også likte noen av læren til Sri Ramana som ble registrert av Sadhu Natanananda, hvis kontoen også vist seg å ikke være altfor populær blant mine venner. Dette er et utdrag som jeg likte spesielt:

En viss dame som hadde mye av hengivenhet utført en tradisjonell ritual for å tilbe vismenn når hun kom inn Bhagavan nærvær å ha darshan. Hun ville nedbrutt til Bhagavan, berører føttene hans og deretter sette hendene som hadde rørt Bhagavan føtter på øynene. Etter å merke seg at hun gjorde dette daglig, Bhagavan fortalte henne en dag, ‘Kun Høyesterett Selv, som er evig skinnende i ditt hjerte som virkeligheten, er Sadguru. Den rene bevissthet, som skinner som den indre belysning «I», er hans nådig føtter. Kontakten med disse [indre hellige føtter] alene kan gi deg ekte innløsning. Bli med i øyet av reflektert bevissthet [chidabhasa], som er din følelse av individualitet [Jiva bodha], til de hellige føtter, som er den virkelige bevissthet, er foreningen av føttene og hodet som er den virkelige betydningen av ordet «asi «[" er ", som i mahavakya" Du er That "]. Som disse indre hellige føtter kan holdes naturlig og ustanselig, heretter, med en indre-slått sinn, klamre seg til det indre bevissthet som er din egen virkelige natur. Dette alene er den riktige måten for fjerning av bondage og oppnåelse av den øverste sannhet.

Jeg setter pris på og applaudere alle som har hengivenhet til Bhagavan form, men samtidig Jeg elsker renhet Bhagavan er advaitic respons til denne kvinnen.

RS: Kan vi backtrack litt? Kan du fortelle meg noe om din egen bakgrunn … noen detaljer av familien og hvordan du kom til å bli interessert i Ramana Maharshi?

DG: Jeg ble født i 1953 i Stoke-on-Trent, en britisk by på ca 300.000, som ligger omtrent halvveis mellom Birmingham og Manchester. Min far var en lærer og min mor var en fysioterapeut som spesialiserte seg på å behandle fysisk handikappede barn. Begge mine foreldre er døde. Jeg har en søster som er et år eldre enn meg. Hun er en tidligere profesjonell fjellklatrer som nå underviser fjell og villmark ferdigheter og noen ganger fører grupper til eksotiske og utilgjengelige steder. Min yngre søster, nå 43, underviser i et college i England, selv om i dag hun tilsynelatende tilbringer mesteparten av sin tid på å overvåke kompetansen til andre lærere, som jeg antar ikke gjør henne veldig populær.
Jeg er utdannet ved lokale skoler og i 1972 vant en plass ved Oxford University, hvor jeg gjorde det veldig lite akademisk arbeid, men hadde en enorm mengde av moro. Gang i mitt andre år der jeg fant meg selv får mer og mer interessert i Eastern åndelige tradisjoner. Jeg syntes å ha en umettelig hunger etter kunnskap om dem som resulterte i massive bokhandel regninger, som jeg ikke kunne virkelig råd, men ikke mye tilfredsstillelse. Så, en dag, tok jeg hjem en kopi av Arthur Osborne læren Ramana Maharshi i hans egne ord. Reading Ramana ord for første gang helt silenced meg. Mitt sinn sluttet å spørre spørsmål, og det forlatt sin søken etter åndelig informasjon. Det liksom visste at det hadde funnet hva det var ute etter.
Jeg må forklare dette riktig. Det var ikke det at jeg hadde funnet et nytt sett av ideer som jeg trodde i. Det var mer av en opplevelse som jeg ble trukket inn i en tilstand av stillhet. I den stille plass visste jeg direkte og intuitivt hva Ramana ord ble hinting og peker på. Fordi denne tilstanden selv var svaret på alle mine spørsmål, og andre spørsmål jeg kan komme opp med, interesse i å finne løsninger andre steder falt bort. Jeg antar at jeg må ha lest boken i en ettermiddag, men etter den tid jeg setter det ned det hadde helt endret måten jeg sett meg selv og verden.

Opplevelsene jeg hadde gjort meg å forstå hvordan ugyldig var de faglige teknikker for å anskaffe og evaluere kunnskap. Jeg kunne se at hele akademia var basert på en slags reduksjonisme: skille noe stort i sine små komponenter, og deretter utlede konklusjoner om hvordan de «store noe» virkelig jobbet. Det er en rimelig tilnærming for å forstå mekaniske ting, for eksempel en bilmotor, men jeg forsto — og visste gjennom direkte erfaring — at det var et fåfengt måte å få en forståelse av seg selv og den verden vi ser ut til å være i. Da jeg gikk gjennom min akademiske lærebøker etter å ha disse erfaringene, det var en så massiv motstand både til innholdet og forutsetningene som lå bak dem, visste jeg at jeg ikke lenger kunne selv lese dem, langt mindre studere dem for å passere eksamen. Det var ikke en intellektuell dom på irrelevans deres, det var mer en visceral avsky som fysisk hindret meg fra å lese mer enn noen få linjer. Jeg droppet ut i mitt siste år ved Oxford, dro til Irland med mine Ramana bøker, og brukte omtrent seks måneder lese Ramana lære og praktisere sin teknikk av selv-spørsmål. Jeg hadde nettopp arvet et lite beløp fra min bestemor slik at jeg ikke trenger å jobbe det året. Jeg leide et lite hus i et landlig område, vokste min egen mat, og tilbrakte mesteparten av min tid på å meditere. Dette var 1975. På slutten av det året vertinnen gjenvunnet huset hennes og jeg dro til Israel. Jeg ønsket å gå et sted solrik og varm for vinteren, og deretter gå tilbake til Irland neste vår. Jeg jobbet på en kibbutz på Dødehavet, og mens jeg var der bestemte jeg kunne ha en rask tur til India og Ramanasramam før jeg dro tilbake til Irland. Jeg fant ut kostnadene og innså at jeg ikke kunne ha råd til det, med mindre annet £ 200 dukket opp fra et sted. Jeg bestemte meg for at hvis Bhagavan ville ha meg til å dra til India, ville han sende meg pengene. Innen en uke fikk jeg et brev fra min bestemor advokat sier at han nettopp hadde funnet noen aksjer som hun eide, og at min andel av dem ville være £ 200. Jeg kom til India, forventer å bo seks uker, og har vært her mer eller mindre siden den gang.

RS: Jeg har alltid lurt på om ditt navn. Er Godman din fødenavn eller gjorde du endre den?

DG: Det er min familie navn. Jeg har aldri hatt noe ønske om å ta et nytt navn, og ingen har noen gang prøvd å gi meg en.

RS: Du sa at du brukte seks måneder praktisere selv-spørsmål basert på lesning av Sri Ramana bøker. Var du i stand til å få en god forståelse av metoden fra lesingen? Jeg spør fordi dette synes å være vanskelig for folk flest. Visste du må endre din forståelse senere når du gikk til Sri Ramanasramam?

DG: Jeg fant det vanskelig å praktisere selv-spørsmål bare ved å lese bøker og slett fordi jeg ikke har tilgang til mye materiale. Jeg hadde på den tiden klarte bare å finne Arthur Osborne tre bøker om Ramana. Selv om de forklarte de fleste aspekter av læren ganske bra, tror jeg ikke at Osborne hadde en god forståelse av selv-spørsmål. Han syntes å tro at konsentrere på hjertesenteret på høyre side av brystet stund gjør selv-spørsmål var en integrert del av prosessen. Da jeg senere leste Bhagavan er svar på bøker som Samtaler med Sri Ramana Maharshi og dag etter dag med Bhagavan, innså jeg at han spesielt frarådet denne praksisen. Total, skjønt, jeg fikk en god jording fra disse bøkene. Jeg hadde en lidenskap for å følge praksis og en dyp tro på Bhagavan. Jeg tror at dette vakte nåde fra Bhagavan og holdt meg på rett vei. Hvis holdningen er rett og dersom den praksis er intens nok, spiller det egentlig ingen rolle hva du gjør når du mediterer. Renheten av hensikt og formål bærer deg til riktig sted.

RS: Hvis noen ønsker å lære selv-spørsmål, hva skal de leser?

DG: Jeg vet ikke hva boken jeg vil anbefale til nye mennesker som ønsker å starte selv-spørsmål. Være som du er er absolutt en god start siden det er designet for vestlige som ikke har hatt tidligere eksponering for Bhagavan og hans lære. Det er også en bok av Sadhu Om: The Path of Sri Ramana Part One. Det er litt dogmatisk steder, men det dekker alle de grunnleggende punktene godt. Self-undersøkelse er litt som å svømme eller sykle. Du trenger ikke lære det fra bøker. Du lærer det ved å gjøre det igjen og igjen til du får det riktig.

RS: Kan du kort beskrive hva livet har vært som i Tiruvannamalai? Hva slags arbeid du har gjort på Sri Ramanasramam?

DG: Jeg brukte min første atten måneder bare meditere, praktisere selv-spørsmål, og noen ganger vandre rundt Arunachala. I 1978 begynte jeg å gjøre frivillig arbeid for Sri Ramanasramam. Jeg så etter deres bibliotek 1978-1985, redigert bladet for en kort periode, og fra 1985 og utover gjorde forskning for mine ulike bøker. I de senere 1980-tallet og tidlig 90-tallet jeg også viet en betydelig mengde tid til å se etter Lakshmana Swamy og Saradamma hage. De kjøpte land i Tiruvannamalai i 1988, og jeg endte opp med å hjelpe til å utvikle det. I 1993 dro jeg til Lucknow og tilbrakte fire år med Papaji, der jeg skrev ingenting har skjedd. Siden min tilbake til Tiruvannamalai i 1997 har jeg vært å skrive og forske på nye bøker om Ramana.

RS: Hvordan har du støttet deg i India i alle disse årene?

DG: Jeg gjorde det ikke. Grace støttet meg. Jeg har funnet ut at hvis du gir all din tid til Gud og hans verk, så han ser etter deg. Jeg kom hit med $ 500 i 1976. Jeg hadde ikke tjene penger i tyve år, men jeg har alltid hatt nok å leve av. Før jeg forlot Lucknow jeg ga inntektene fra alle bøkene mine til de ulike organisasjonene som støttet meg mens jeg skrev dem.
Når jeg først kom til Arunachala jeg falt i kjærlighet med stedet og ønsket å bo så lenge jeg kunne. Jeg visste at jeg ikke har mye penger, men jeg ønsket å gjøre det så lenge som mulig. Det var en meter tikker i hodet mitt: Jeg har så mye penger, jeg tilbringer så mye per dag, og det betyr at jeg har så mange flere dager her. Disse tallene, var disse ligningene der hele tiden. Så, en dag, som jeg gjorde pradakshina av Arunachala, alt falt bort. Det var ikke en mental avgjørelse. Jeg sluttet å vandre, snudde, og møtt bakken. Jeg visste i det øyeblikket at den makten hadde brakt meg her ville holde meg her til sitt formål var ferdig, og at når det var på tide å gå, ville det ingen rolle om jeg var millionær eller ikke, ville jeg måtte forlate. Fra da av sluttet jeg å bry seg om penger. I perioden som jeg var foruroligende om penger, var alt jeg gjorde bruke. Da jeg stoppet omsorg, ville komplett fremmede kommer bort til meg og gi meg penger. Når jeg trengte penger, penger bare dukket opp ut av intet.

RS: Kan du gi meg et eksempel på hvordan dette fungerte?

DG: Når jeg frivillig å lete etter Lakshmana Swamy grunn i slutten av 80, hadde jeg ca $ 20 til mitt navn. Noen i Canada som jeg hadde snakket med i ca ti minutter to år før fikk ut av sengen og plutselig følte at han skulle gi meg noen penger. Han sendte meg $ 1000, som var nok til å få hagen går. Jeg levde sånn i årevis. Når du jobber for Gurus, betaler Gud regninger. Det er min erfaring allikevel.
Det var Papaji som oppmuntret meg til å begynne å jobbe for meg selv. Han var selv en familiefar som brukte flere tiår støtter hans familie. Han vanligvis ikke ville la noen gi opp sitt verdslige liv frem til pensjonsalder, som i India er rundt 55 år. Da jeg startet arbeidet med Nothing Ever Happened, antok jeg at alle inntektene vil gå til ham, eller noen organisasjon som var fremme hans lære. På et tidspunkt i løpet av forskningen om, la han meg at han ville ha meg til å akseptere royalties fra salget av boken.

I dag, jeg er ikke støttet av noen institusjon, så jeg publiserer mine egne bøker og leve av inntektene, som jeg har å si er minimal. Jeg kan leve ganske komfortabelt i en tredje verdens land som India, men hvis jeg prøvde å leve i Amerika på hva jeg tjener fra bøkene mine, ville jeg være flere tusen dollar i året under fattigdomsgrensen.

 

Oversatt s http://davidgodman.org/interviews/rs1.shtml

Hjemmeside

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*